HTML

naplopócska

napjaim, s minden ami belefér, s főleg, ami nem egy konyhaasztal munltifunkcionalitásából eredőleg keletkezett szövegek :)

Friss topikok

  • foszto: pontosabban ezt: foszto.blog.hu/2007/02/21/blognyitas (2007.02.25. 08:17) mémválasz

Linkblog

Archívum

mémválasz

2007.02.18. 09:43 | Márkó Laci | 3 komment

Markó Attila (a brassói, mert kettő van a második unokatestvéreim között ) megmémelt.

Na, ez a szó es olyan, amire nagyapám, tátá, biztos rákérdezne: e meg mi fán terem, Laci fiam?

A mém (angolul: meme) játék lényege, hogy elmondj 5 olyan személyes dolgot, amit kevesen tudnak rólad. Az önvallomás végén további öt áldozatot kell megnevezz, akit önvallomásra késztetsz.”

“Agyból agyba továbbított fertőző információminta, mely úgy replikálódik, hogy élősdien emberi elméket fertőz meg, és úgy módosítja azok viselkedését, hogy népszerűsítteti velük a mintát.”

hűha, ez elég kemény, mert itt a blogon éppen “rmdsz ellenes” dolgoról számolok be, s Attila Rmdsz államtitkár :)

Attila azon filozófálsz a blogodon, hogy vajon miért téged jelölt meg Veress Emőd?

na ezen én is elmerenghetnék, de most nem teszem, mert hinni akarom, hogy rokoni szeretetből és baráti nosztalgiából.

ez a személyes dolog nagyon csaló, hiszen az ember annyit mutat meg magából, amennyit akar. Én itt és most ennyit akarok:

1. Életem értelme, és központja a lányom, Abigél. Gyengeségem, erőm. Elképzelni sem tudom, mi lesz, mikor naponta nem láthatom majd. Ezt tovább nem bogoznám.

2. Ősztől munkanélküli leszek, és halvány elképzelésem sincs, hogy mihez fogok kezdeni, igazából kedvem semmihez sincs.

3. Nagyon zavar, hogy egyházban élve állandó álarcban kell mutassam magam, nem lehetek őszintén önmagam, a saját világnézetem nem vallhatom meg nyiltan, nem , nem és egy csomó nem.

4. Szeretnék egy csendes tó partján halászni eccer, egyedül, de tudva, hogy az asszony és a lányom pár óra múlva megérkeznek. Igaz, ha fognék is halat, egyedül enném meg, mert ők nem szeretik.

Vagy egy vendéglőben úgy rendelni, hogy ne kelljen az árat figyeljem.

vagy ecer hazabiciklizni a lányommal Laborfalváról Olasztelekre és a Hatodon a fogadóban miccset enni, hideg sörrel, s közben a lányom nem sír, hogy ne igyál sört, apuka.

vagy Kormos partján napozni, mint gyermekfejjel, érezni ahogyan szúrja a hasam a fű, hallani a lányok kacaját, félszemmel lesve rájuk

vagy körbejárni a vidéket, a megyét, erdőket, templomokat, kúriákat fotózva, bambulva, haslag feküdni a fűbe, írtam már ezt..

vagy beutazni Európát, visszamenni Kaliforniába, Oxfordba, Manchesterbe, megnézni Rómát, és Rika erdejében Réka királyné sírját…

5. Nővérem, Dalmi halála minden nap itt van velem, azt hiszem soha nem tudok megszabadulni a gondolattól, hogy ha jobban ráfigyelek: most es élhetne…

u.i. Azokat az olaszokat hamarabb telepíthették Olasztelekre, hiszen már a 14. század végén a falut Olaszteleku néven jegyzik.

Attila, nagyapád, Gábor bátyám még a harmincas években a testvérének, nagyapámnak ajándékozott könyvbe így írt alá: bátyámnak szeretettel, Márkó Gábor.

Nem Markó :)

Csak a negyvenes években, levente katonaként lett Markó,de ezt neked is biztos mesélte nagyapád.

Markó Béla valóban nem rokonunk, legalábbis közelről nem, hiszen Olaszteleken min. három féle Márkó család van, akik vmikor biztos rokonok voltak. Vagy nem :)

Célpontok:

Fosztó Laci

Éltető Lajos

Sándor Szilárd

Jakab-Benke Nándor

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://markolaci.blog.hu/api/trackback/id/tr1137617

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1 2017.09.20. 12:19:21

NWM-Bratislava - [TKO]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása